Kycklingbuljong i långkokare


Precis som 100daysofrealfood-Lisa Leake gör buljong på resterna av sin hela kyckling i långkokare, så ville jag göra samma sak. Och hur enkelt var det inte?
Efter att kycklingen tagits isär slängde jag bara tillbaka ben och fett i långkokaren (allt spad och löken skall vara kvar sedan tillagningen av kycklingen).
Därefter tillsattes:
2 morötter - grovhackade
1 selleristjälk - grovhackad
1-2 persiljestjälkar
1-2 timjanstjälkar
1 lagerblad
Salt efter smak (jag skippade saltet helt nu första gången, finns ju redan i spadet från kycklingkoket).
Vatten. Jag pytsade i 2.3 liter (upp till hälften av min långkokare som rymmer 6.5 liter)
 
Sedan lät jag det puttra på "låg" mellan 20.00-07.00. Om man gör det under dagen rekommenderar LL 8-10 timmar.
 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0